Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) informeert middels een brief dat het personeel op scholen, met een naar haar oordeel uitdagende leerlingpopulatie, gedurende de looptijd van het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) extra beloond wordt.

De toelage bedraagt € 375 miljoen, heeft een looptijd van twee jaar en start per 1 augustus 2021. Naast de brief is er een tool beschikbaar om te zien welke scholen aanvullende bekostiging ontvangen. Deze kunt u bij ons opvragen.

Scholen staan voor een grote opgave om leervertragingen als gevolg van de coronacrisis in te halen. Het NPO is er voor herstel en ontwikkeling van het onderwijs tijdens en na corona om leerlingen te helpen en kansengelijkheid te vergroten. Op scholen met een uitdagende leerlingpopulatie is deze opdracht nog groter. De beloning bestaat uit een toelage waarbij het uitgangspunt is dat al het personeel binnen de aangegeven vestigingen voor de toelage in aanmerking kan komen: leraren, het onderwijsondersteunend personeel en schoolleiders.

De bedoeling is dat in overleg met de Gemeenschappelijke MedenzeggenschapsRaad (PGMR) van de betrokken scholen/vestigingen over de inzet van de extra middelen overeenstemming wordt bereikt.

De VO-Raad en de PO-Raad hebben een richtlijn opgesteld voor de uitvoering van de maatregel. Deze richtlijn is voornamelijk bedoeld als praktisch hulpmiddel bij het verdelen van de middelen op de scholen die het geld ontvangen.

Meer informatie

Wilt u de tool ontvangen? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact op met uw vaste Astrium onderwijsaccountant. U kunt ons ook bereiken via 079 362 3613.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.