Gemeenten

Gemeente Lingewaard

De gemeente Lingewaard ligt in het oosten van Nederland, in de provincie Gelderland. De gemeente ligt volledig in de streek de Betuwe, afgezien van een zeer kleine strook direct aan de overzijde van de Nederrijn nabij Loo. Dit laatstgenoemde deel van Lingewaard hoort bij de streek de Liemers. De oppervlakte bedraagt 69,14 km2 en in 2020 telde de gemeente 46.625 inwoners.

Gemeente Baarn

De gemeente Baarn telt bijna 25.000 inwoners in het hart van het land. De gemeente omvat omvat naast de gelijknamige hoofdplaats verder nog het dorp Lage Vuursche, een deel van de buurtschap Eembrugge, het grootste deel van de buurtschap Pijnenburg, en het buurtschapsgedeelte van Soestdijk (zijnde Paleis Soestdijk met directe omgeving).

Gemeente Moerdijk

De gemeente Moerdijk ligt in de provincie Noord-Brabant. De gemeente telt 37.179 inwoners en heeft een oppervlakte van 184 km2. Hiermee is Moerdijk qua oppervlakte, op Meierijstad en Altena na, de grootste gemeente van Noord-Brabant.

Gemeente Heerhugowaard

De gemeenteraden van Langedijk en Heerhugowaard hebben besloten om per 1 januari 2022 bestuurlijk te fuseren. Daarmee worden Langedijk en Heerhugowaard samen één gemeente. De nieuwe gemeente bestaat uit een stad (met meerdere unieke wijken) en acht kernen, elk met eigen kenmerken, cultuur en identiteit. Dit heeft gevolgen voor het profiel van de nieuwe gemeente, bijvoorbeeld op het gebied van cultuur, identiteit, economie, oriëntatie, maar ook op politiek of sociaal terrein. In 2021 telt de gemeente Heerhugowaard 58.389 inwoners.

Gemeente Dronten

De gemeente Dronten is een jonge gemeente met lef. In 2006 werd het hele centrumgebied op de schop genomen om er een modern centrum te laten verrijzen. De Meerpaal, dat dienst deed als één van de eerste mediacentra van Nederland, werd volledig gemoderniseerd en groeide uit tot het bruisende culturele hart van Dronten. In veertig jaar tijd groeide de gemeente Dronten uit tot een gemeente met meer dan 40.000 inwoners.

Gemeente Coevorden

In zijn huidige vorm bestaat de gemeente Coevorden sinds de gemeentelijke herindeling op 1 januari 1998. Er zijn toen vijf gemeenten samengevoegd. De gemeente bestaat uit de vestingstad Coevorden en 28 dorpen met een mooie leefomgeving zoals Dalen, Sleen, Oosterhesselen, Zweeloo, Aalden en Schoonoord. De gemeente is 300 km2 groot en heeft ongeveer 36.000 inwoners. De regio rondom Coevorden is ideaal voor sport- en vrijetijdsactiviteiten of om lekker uit te rusten in een van de eersteklas vakantieparken.

Gemeente Het Hogeland

Het Hogeland is een gemeente met 47.843 inwoners in het noorden van de Nederlandse provincie Groningen. Door de uitgestrektheid van het gebied zijn er gemeentelijke vestigingen in Bedum, Leens, Winsum en Uithuizen.

Gemeenschappelijke regelingen

ODBN te 's-Hertogenbosch

De Omgevingsdienst Brabant Noord is een gemeenschappelijke regeling van vijftien gemeenten en de Provincie Noord-Brabant. Dat is ook direct het belangrijkste werkgebied van de ODBN. Vanuit het kantoor in ’s-Hertogenbosch wordt dagelijks aan een schone en veilige leefomgeving gewerkt. De ODBN voert taken uit op het gebied van vergunningen, toezicht en handhaving en geeft op deze terreinen advies en werkt aan innovatie en ontwikkeling

GGD Eindhoven

De GGD Brabant-Zuidoost ondersteunt mensen met onderzoek naar en voorlichting over een gezonde leefstijl. Ook helpt de GGD met het voorkomen, vaststellen en, in een aantal gevallen, behandelen van gezondheidsproblemen. Het werkgebied van de GGD bestrijkt Zuidoost-Brabant.

Gemeenschappelijke regeling Cocensus te Heemskerk

Cocensus is een gemeenschappelijke regeling (GR) van de gemeenten Alkmaar, Bergen, Beverwijk, Castricum, Den Helder, Haarlem, Haarlemmermeer, Heerhugowaard, Heiloo, Hillegom, Langedijk, Oostzaan, Uitgeest en Wormerland. In deze GR zijn de uitvoeringswerkzaamheden in het kader van de Wet waardering onroerende zaken (Wet WOZ) alsmede de heffing en de invordering van diverse gemeentelijke belastingen ondergebracht.

Noordelijk Belastingkantoor te Groningen

Het Noordelijk Belastingkantoor voert alle belastingtaken uit voor de drie noordelijke waterschappen en de gemeenten Groningen, Delfzijl, Appingedam en Loppersum.

Waterschappen

Waterschap Noorderzijlvest te Groningen

Het Waterschap Noorderzijlvest te Groningen draagt elke dag bij aan veilig leven met water, werken aan schoon, gezond water en gezuiverd water en zorgt voor voldoende water in elk seizoen.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.