Bij Astrium Accountants werken wij met veel plezier voor leuke, tevreden klanten. Dat we daarin slagen blijkt onder meer uit onze zeer stabiele personeelsbezetting. Bij ons wordt hard gewerkt, maar een goede werk-/privébalans vinden wij minstens zo belangrijk. Dat onze medewerkers zich voor langere tijd aan ons verbinden is ook voor onze klanten een groot voordeel. De focus van ons Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) -beleid ligt dan ook op de medewerkers- en klantenbetrokkenheid.

Bij Astrium geloven we dat mensen gelukkiger zijn en beter worden in hun werk als zij het beste uit zichzelf halen. De invulling van maatschappelijk verantwoord ondernemen vertalen wij dan ook liever naar maatschappelijk betrokken ondernemen. Enerzijds streven we er bij Astrium naar om al onze bedrijfsprocessen zo milieuvriendelijk mogelijk in te richten en werken wij papierloos waar dat kan en voeren we een energiezuinig beleid. Anderzijds hechten wij net zoveel waarde aan een sociaal personeelsbeleid, een prettige werkomgeving en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, voor iedereen.

Kennisontwikkeling

Bij Astrium halen we veel voldoening uit de ontwikkeling van onze medewerkers. Dat begint al vanaf de eerste dag dat zij bij ons beginnen. Elke nieuwe collega of stagiair krijgt de eerste weken een buddy toegewezen die hem wegwijs maakt in zijn werkzaamheden en in de organisatie. Periodiek organiseren wij cursussen voor onze medewerkers om het kennisniveau op peil te houden. Een externe cursus of opleiding volgen? Ook daar staan we bij Astrium zeer positief tegenover, mits de medewerker daadwerkelijk profijt heeft van die kennis in zijn functie. Dat geldt ook voor het volgen van soft skill cursussen, zoals bijvoorbeeld gesprekstechnieken. Met klanten die actief zijn in vele branches zijn goede mondelinge vaardigheden essentieel.

Diversiteit

Astrium hecht daarnaast grote waarde aan haar open en collegiale cultuur. Hoewel wij inmiddels een behoorlijk groot kantoor zijn, willen we niet als dusdanig gekenmerkt worden. Een informeel kantoor en het gevoel dat er een familieband heerst, passen wat ons betreft veel beter als we onszelf zouden moeten omschrijven. Daarbij vinden we het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt. Van studenten op het middelbaar en hoger onderwijs tot de universiteit en van buitenlandse studenten die hier een bepaalde periode komen studeren tot buitenlandse accountants die zich hier willen vestigen: diversiteit staat hoog op onze agenda. Wat voor achtergrond iemand heeft maakt ons niet uit. Wij geloven dat uiteenlopende kwaliteiten en verschillende achtergronden tezamen het geheel maken.

Diversiteit staat hoog op onze agenda. Wij geloven dat uiteenlopende kwaliteiten en verschillende achtergronden tezamen het geheel maken.

Studiemiddagen

Voor onze klanten organiseren wij ieder jaar, geheel kosteloos, vaktechnische studiemiddagen. Uiteindelijk hebben zowel wij als onze klanten hier profijt van in de controles die we voor hen uitvoeren.

Sponsoring

Astrium neemt ook haar maatschappelijke verantwoordelijkheid in de vorm van diverse sponsorships. Hiermee ondersteunt Astrium diverse organisaties om hun maatschappelijke doelstelling te behalen. Astrium is onder andere sponsor van de Dutch Marines Rowing Challange. Sinds de zomer van 2021 zijn wij gestart met het sponsoren van leerlingenvervoer middels schoolbussen. Vso De Keerkring in Zoetermeer biedt onderwijs aan leerlingen die moeite hebben met leren en die zich het beste ontwikkelen door te doen. Op school in praktijk-leerlokalen, maar beter nog in een realistische leeromgeving buiten de school. Want dat bevordert de aansluiting op de arbeidsmarkt na het verlaten van de school. Middels reclame op de buitenkant van deze schoolbussen, die de leerlingen dagelijks naar de buitenschoolse leslocaties vervoeren, kan Astrium deze zeer moeilijk lerenden een steuntje in de rug geven.

Kwetsbare doelgroepen

Ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt – die een stageplek of werkplek zoeken – kunnen bij ons terecht. Het is ons doel om ook voor kwetsbare doelgroepen werk te blijven genereren. Wil iemand bij ons stagelopen, dan onderzoeken we eerst waar iemand goed in is en wat hij leuk vindt. Daarbij kijken we niet alleen naar de vaktechnische vaardigheden, maar sturen we ook op persoonlijke ontwikkeling. Meer informatie over een werkplek of stageplek bij Astrium? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wil jij werken voor interessante klanten en deel uitmaken van een jong en enthousiast team van zo’n zestig professionals? Astrium groeit nog steeds en is op zoek naar jou.
 
Sta jij aan het begin van je carrière en wil je op zelfstandige wijze kennismaken met onze samenstel- of controlepraktijk? Bekijk snel onze mogelijkheden.
 

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.